Hribovec - Rihpovec

www.rihpovec.si

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk


Razstava slik v Novem mestu

E-pošta Natisni PDF

Društvo za napredek HRIBOVEC Rihpovec iz občine Trebnje in Društvo upokojencev iz Novega mesta sodelujeta že vrsto let na kulturnem področju. Pred devetnajstimi leti sta društvi prvič izvedli slikarski ex tempore, ki se ga je udeležilo sedem ljubiteljskih slikarjev slikarske sekcije Jutro Društva upokojencev in ena slikarka iz trebanjske občine. Število udeležencev se je z leti povečalo. Pridružili so se slikarji iz Društva likovnikov iz Trebnjega, prihajajo pa tudi udeleženci iz drugih občin. Društvo ustvarjena dela prikaže na različnih razstavah v obeh občinah.

 V četrtek, 15. decembra 2022 je v prostorih Društva upokojencev ob 18. uri potekala slovesna otvoritev razstave del, ustvarjenih na rihpovških prireditvah, ki jo je vodil gimnazijec Arne Bilbija. V programu sta sodelovala še recitatorja, osnovnošolca Patrik in Lara. Pridružila se je tudi preverjena literatka Tereza Balaževič iz Društva upokojencev. Prireditev je z glasbenim vložkom na harmoniki popestrila naša Delija Oberč.

V stavbi Društva upokojencev Novo mesto na Čitalniški ulici 1, je razstavljenih 46 del, 27 avtorjev. Razstavo so postavili Franc Urbančič, Zdravko Červ in Stane Rahne. Predsednik našega Hribovca je v pozdravnem nagovoru navedel: »Posebej sem ponosen, da sodelujejo vse generacije in da sodelujeta mesto in vas«. Ponos je upravičen.

Vabljeni na ogled razstave vsak delavnik med 8. in 12. uro.

Ana Bilbija

 

Komentarji (0)
Samo registritrani uporabniki lahko dodajo komentarje!
Zadnjič posodobil Ponedeljek, 02 Januar 2023 14:36